rioolonderhoud

Riool onderhoud

Uw riool is niet een onderdeel van uw woning of bedrijf waar u elke dag bij stilstaat. Er komt ontzettend veel door uw riool elke dag en dat heeft u meestal niet eens door. Als u uw afvoer niet op de juiste manier gebruikt, kunt u last krijgen van verstoppingen. Een verstopping is het laatste wat u wilt, soms moet de leiding zelfs vervangen worden. Het is daarom belangrijk dat u stilstaat bij wat u door het riool laat gaan, want voorkomen is beter dan genezen!

Onderhoud van de gemeente

U bent niet verantwoordelijk voor het openbare riool. De gemeente heeft hier de verantwoordelijkheid voor en zij zullen specialisten inschakelen wanneer dit nodig is. De gemeente onderzoekt regelmatig het openbare riool en kijkt of het regenwater nog goed wegstroomt. Zij houden ook in de gaten of er lekkages zijn en of er onderdelen vervangen moeten worden. Voor al het werk dat de gemeente niet zelf kan doen, huren zijn andere bedrijven in die het werk overnemen. In geval van de huis aansluitleiding, bent u verantwoordelijk tot aan het ontstoppingsstuk, vanaf daar en verder neemt de gemeente het over.

Zorg voor onderhoud

Er is een hoop wat u zelf kunt doen om uw riool schoon te houden. U kunt ervoor zorgen dat er uw dakgoot bladvrij is door regelmatig de bladeren te verwijderen. Zo voorkomt u dat de bladeren ophopen en de dakgoot zal gaan verstoppen. Gebruik geen bestrijdingsmiddel wanneer u uw terras schoonmaakt, u kunt alles met bijvoorbeeld een bezem of water schoonhouden. Zelfs wanneer u alles eraan heeft gedaan om uw riool schoon te houden, kunnen er problemen ontstaan. U hoofdleiding kan gaan verzakken of er breken onderdelen af. Ook kunnen leidingen breken door werkzaamheden waarbij wordt gegraven in de tuin. Elk riool zal op een gegeven moment gerepareerd of moeten worden vervangen. Hoe lang uw afvoer meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals gebruik, onderhoud en materiaal. Het is dus heel belangrijk dat u aan onderhoud doet, zo voorkomt u dat uw riool vroegtijdig aan vervanging toe is.

Reparatie

Niet alleen onderhoud is van belang, ook al heeft u er alles aan gedaan om uw riool schoon te houden, er is toch mogelijkheid op verstopping of verzakking. U kunt oude leidingen niet eindeloos laten repareren, op een gegeven moment helpt reparatie en onderhoud niet meer. Dan is de tijd aangebroken dat de leiding van uw afvoer vervangen moet worden.

Offerte aanvragen

Om u direct door te verbinden met de specialist bij u in de buurt vragen wij u om onderstaand uw provincie te selecteren.

Utrecht: 088 444 7690 Flevoland: 088 444 7690
Zuid Holland: 088 444 7691 Noord-Holland: Gratis offertes