Riool ontstoppen Rotterdam

Is uw toilet, wastafel, doucheputje of gootsteen verstopt? In Rotterdam komen verstoppingen in het riool vaak voor. Vaak zit een verstopping in een afvoerleiding, bij de spoelbak, vaatwasser, wastafel op het doucheputje. Vaak ruikt u met een verstopping een vieze geur in huis en merkt u dat de afvoer van water langzaam gaat.

Wat doet u met een verstopping?

Op deze pagina leest u alles over wat u wel en niet moet doen bij verschillende soorten verstoppingen. Wist u dat een ontstoppingsbedrijf meer voor u doet dan het ontstoppen van het riool? U schakelt een ontstoppingsdienst ook in voor een rioolinspectie, rioolreiniging, rioolonderhoud en het bestrijden van rioolvliegjes.

Riool of afvoer verstopt?

Heeft u een klus omtrent uw riolering of afvoer? Kies voor snelle en vakkundige hulp uit uw regio!

Gratis offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen. Het is vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

24/7 ontstoppingsdienst

Is het een spoedklus? Maak dan gebruik van de 24/7 ontstoppingsdienst. Klik & bel direct!


Waarom een ontstoppingsbedrijf via Riolering Direct?

 • 24/7 bereikbaar via 088 444 7691 voor spoedservice
 • Vrijblijvende contact met een riooldienst
 • Geavanceerde technieken voor snelle rioolinspectie
 • Ontstopping zonder hak- of breekwerk
 • Moderne apparatuur voor snelle ontstopping
 • Snel en vakkundig ontstoppen van uw riool
 • Rioolonderhoud om een verstopt riool te voorkomen
 • Effectieve bestrijding van rioolvliegjes
 • Gratis en vrijblijvende offerte, om inzicht te krijgen in de scherpe prijzen

riool laten ontstoppen Rotterdam

Riool of afvoer verstopt in Rotterdam?

Ruikt u een vieze rioollucht in huis? Of is uw wc verstopt? Een verstopping komt altijd ongelegen. Naast dat een verstopping erg vervelend is, zorgt het na verloop van tijd ook voor schade aan uw riolering. Het is dus belangrijk dat u snel actie onderneemt.

Riool verstopt, wat te doen?

 • Spoel de afvoerleiding door met een sodaoplossing.
 • Gebruik nooit een chemisch ontstoppingsmiddel.
 • Gebruik een plopper om het toilet te ontstoppen.
 • Schakel een ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam in.

Ontstoppingsdienst Rotterdam: 24/7 spoedhulp

Als uw wc verstopt is, wilt u dat zo snel mogelijk opgelost hebben. De 24/7 spoedservice van een ontstoppingsbedrijf in Rotterdam biedt dan uitkomst. Bel naar 088 444 7691 voor direct contact met een ontstoppingsdienst. De rioolservice staat snel bij u op de stoep voor het ontstoppen van het riool. Het ontstoppingsbedrijf is dag en nacht bereikbaar met deze spoeddienst!


Heeft u met spoed een ontstoppingsdienst uit Rotterdam nodig?

Bel direct om gebruik te maken van de 24/7 ontstoppingsdienst!

088 444 7691


rioolservice

Nu bereikbaar.


Ontstoppingsbedrijf Rotterdam, voor welke klussen?

U weet vast dat u een ontstoppingsbedrijf inschakelt voor het ontstoppen van uw riolering in Rotterdam. Maar wist u dat een ontstoppingsdienst veel meer werkzaamheden uitvoert? Ook voor bijvoorbeleld een reiniging met een inspectie camera, het aanleggen van nieuwe riolering of de riolering vervangen bent u bij een rioleringsbedrijf aan het goede adres. De werkzaamheden van een riooldienst bestaan onder meer uit:

 • Het ontstoppen van uw wc
 • Rioolinspectie voor nauwkeurige probleemdetectie
 • Bestrijding van rioolvliegjes
 • Een ontstopping van uw vaatwasser of wasmachine
 • Vervangen van de terugslagklep in het riool
 • Ontluchting riool
 • Rioolonderhoud en rioolreiniging
 • Riolering vervangen en rioolrenovatie
 • Ontstopping van afvoerleidingen bij de spoelbak of het doucheputje

riool verstopt Rotterdam

Riool verstopt Rotterdam?

Spoelt uw toilet niet meer door? Of ervaart u water- of stankoverlast bij het doucheputje, de wc, vaatwasser of gootsteen? Een verstopping van het riool of de afvoer is altijd erg vervelend. Vaak ontstaat een verstopping langzaamaan, doordat de rioleringsbuizen of afvoerleidingen dichtslibben na verloop van tijd. Vooral vet, haar en hygiënische doekjes zorgen in Rotterdam vaak voor verstoppingen.

Schakel bij rioolverstoppingen altijd een erkend rioleringsbedrijf uit Rotterdam in. Veel mensen veroorzaken meer schade door zelf met een ontstoppingsveer aan de slag te gaan, of door chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Een rioolservice heeft ruime ervaring met ontstoppen, waardoor u snel van de verstopping af bent.

Oorzaken van verstopt riool

 • Een overvolle septische put
 • Het overmatig gebruik van toiletpapier
 • Het doorspoelen van wc-rolletjes, geurblokjes en hygiënische doekjes
 • Een verzakking van de riolering
 • Boomwortels die dwars door rioolbuizen groeien
 • Haren die in de afvoer van het doucheputje komen
 • Het doorspoelen van olie, verf of andere materialen
 • Een verkeerd aangelegde riolering

Riool ontstoppen Rotterdam, de werkwijze

Is uw wc, spoelbak of vaatwasser verstopt? Of ruikt u een vieze rioollucht bij wasmachine, het doucheputje of de wastafel? Probeer eerst zelf te ontstoppen door de afvoerleiding te spoelen met soda. Maak bij de ontstopping ook de zwanenhals van de gootsteen, wastafel of afvoerleiding van de afwasmachine schoon.

Is de precieze plek van de verstopping niet duidelijk?

Dan schakelt u het best een ontstoppingsbedrijf in om een rioolinspectie uit te voeren. Als de boosdoener gevonden is, zorgt het rioleringsbedrijf voor een snelle ontstopping van uw riolering of afvoer met een rioolontstopper of een ontstoppingsveer. Een verstopt toilet lost een riooldienst op met een hogedrukspuit.


Last van een verstopte riolering in huis?

Benut voor een ontstopping zo snel mogelijk de ontstoppingsdienst uit Rotterdam!

088 444 7691


rioolservice

Nu bereikbaar.


Afvoer verstopt Rotterdam?

Stroomt het water van uw wasmachine of vaatwasser niet goed weg? Of staat uw spoelbak of wastafel zomaar vol water? In de keuken en badkamer zijn verstoppingen vaak het gevolg van het doorspoelen van etensresten, zeep, haren en zeepresten. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Niet alleen omdat een verstopping erg vervelend voor u is, maar ook omdat na verloop van tijd meer schade ontstaat.

Wat doet u bij een verstopte afvoer?

Een verstopping verhelpt u vaak door de afvoerleiding door te spoelen met een sodaoplossing. Maak ook de sifon bij de spoelbak wastafel, wasmachine of afwasmachine goed schoon. Geen succes? Schakel dan een ontstoppingsdienst in.

Oorzaken van verstopte afvoer

 • Het doorspoelen van etensresten en vet door de gootsteen zorgt voor verstopping.
 • Vet hoopt zich op in afvoerleidingen, waardoor deze langzaam dichtslibben.
 • In oudere woningen zorgt roest leidingen voor verstoppingen.
 • Vaak zijn afvoerleidingen te valk aangelegd, wat de doorstroom belemmert.
 • Bij de ri en het doucheputje zijn haren, zeepresten en tandpasta vaak de oorzaak.
 • Haren klitten in afvoerleidingen, waardoor de blokkade groeit.

afvoer verstopt in Rotterdam

Afvoer ontstoppen Rotterdam, de werkwijze

Verstoppingen in afvoerleidingen komen overal in huis voor. Denk hierbij aan de gootsteen, wastafel, vaatwasser of wasmachine. Weet u niet wat u bij een verstopping moet doen? Lees dan onderstaand stappenplan.

 • Stap 1: schoonmaken. Verwijder de zwanenhals en maak deze en de afvoerleiding grondig schoon.
 • Stap 2: plopper. Gebruik een rubberen ontstopper. Zorg ervoor dat deze in een laag water staat en druk hem naar beneden en weer omhoog.
 • Stap 3: ontstoppingsveer. Het gebruik van een ontstoppingsveer is alleen verstandig als u goed weet wat u doet.
 • Stap 4: ontstoppingsbedrijf inschakelen. Hebben vorige stappen niet gewerkt? Schakel dan via het offerteformulier een ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam in.

Afvoer ontstoppen, wat kunt u zelf doen?


Rioolservice voor alle verstoppingen

Verstoppingen van het riool komen in Rotterdam overal in huis voor. Hierbij moet u denken aan de wc of afvoerleidingen van de gootsteen, wasmachine, vaatwasser of doucheputje. Een verstopping is altijd erg vervelend. Vaak ruikt u ook een onaangename rioollucht in de buurt van de verstopping.

Hieronder leest u meer over verschillende soorten verstoppingen van het riool of de afvoer in huis. U leest wat u wel en niet moet doen en wanneer u een ontstoppingsbedrijf inschakelt.

Wc verstopt?

Een verstopte wc is erg vervelend. Veelal is het gebruik van te veel wc-papier of te weinig water de boosdoener. Een verstopping in het toilet merkt u doordat water niet wegloopt, of doordat er geen water in het toilet staat.

Wat doet u bij een verstopte wc?

Spoel in ieder geval niet extra door. Hiermee veroorzaakt u enkel een overstroming en u maakt het ontstoppen lastiger. Gebruik ook geen chemische ontstoppingsmiddelen. Deze zijn zeer slecht voor uw gezondheid en bovendien tasten ze het riool van binnen aan.

Wc ontstoppen Rotterdam

Is uw toilet verstopt? Schakel dan zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf in voor de ontstopping van uw wc. Een rioleringsbedrijf maakt gebruik van een hogedrukspuit voor het snel ontstoppen van de riolering. Daarbij is geen hak- en breekwerk nodig! Met een erkende ontstoppingsdienst is de verstopping snel verholpen en maakt u weer zorgeloos gebruik van uw toilet.

verstopte gootsteen Rotterdam

Gootsteen verstopt?

Loopt afvalwater niet snel weg uit uw gootsteen? Of staat uw gootsteen zomaar vol met water? Een verstopping in de gootsteen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het doorspoelen van vet en etensresten. Vetresten hopen zich op in de afvoerleidingen en zorgen zo langzaam voor een verstopping.

Wat doet u bij deze verstopping?

Spoel de leidingen door met een sodaoplossing. Chemische ontstoppingsmiddelen doen vaak meer kwaad dan goed en zijn ook slecht voor uw gezondheid. Een ontstoppingsbedrijf gebruikt meestal een veer of een gootsteenontstopper voor de ontstopping van de gootsteen.

Gootsteen ontstoppen Rotterdam

Heeft u de spoelbak doorgespoeld met een sodaoplossing? Dan is ontstoppen met een veer nodig. Dit kunt u zelf proberen, maar de veer veroorzaakt schade bij verkeerd gebruik. Het is daarom verstandig om op dit moment een ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam inschakelen. Een rioolservice heeft ervaring met het gebruik van een ontstoppingsveer en voert het ontstoppen uit zonder daarbij schade te veroorzaken.


Loopt uw gootsteen niet goed meer door?

Laat de afvoerleiding ontstoppen door een erkend ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam!

Gratis offerte

Afvoer van wasmachine verstopt?

Blijft uw wasmachine vol water staan? Of stroomt de wasmachine bij gebruik zelfs over? Dan is uw wasmachine of de afvoerleiding verstopt. Probeer eerst de sifon schoon te maken door deze los te schroeven en door te spoelen.

Werkt dit niet?

Giet dan een kopje soda en vervolgens azijn in de afvoer. De bruisende oplossing zorgt in 15 minuten dat de meeste verstoppingen verdwenen zijn. Heeft ook deze oplossing geen effect? Schakel dan een riooldienst in voor een professionele aanbak van de verstopping bij uw wasmachine.

Afvoer van vaatwasser is verstopt

Ruikt u een vieze geur rond de afwasmachine? Of blijft er troebel water in u vaatwasser staan? Dan zit er een verstopping in de afvoer van uw afwasmachine. Etensresten en kalkaanslag zijn vaak de boosdoener. Meestal zit het filter vol, deze kunt u zelf gemakkelijk schoonmaken.

Zit het probleem ergens anders?

Dan is het verstandig om de hulp van een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. De rioolservice controleert de afvoerslang en kijken of de afvoerpomp goed werkt. Met een erkende riooldienst is u verstopping in de vaatwasser snel opgelost!

verstopt doucheputje Rotterdam

Doucheputje verstopt, wat nu?

In Rotterdam komt een verstopping in de douche vaak voor. Staat u bij het douchen tot uw enkels in het water? Of ruikt u een rioollucht in de badkamer? Vaak wordt een verstopping veroorzaakt door zeepresten en haar. Haren gaan klitten in de afvoerleiding, waardoor langzaamaan ontstaat.

Wat doet u bij een verstopping?

Vaak zit er vlak onder het doucheputje een haarprop, die u gemakkelijk zelf verwijdert. Spoel ook het putje door met een sodaoplossing. Geen succes? Een ontstoppingsbedrijf gebruikt een ontstoppingsveer om het vuil uit het putje te halen.

Afvoer van wastafel verstopt

Merkt u bij het tandenpoetsen dat het water in de wastafel langzaam of niet wegloopt? De wastafel krijg iedere dag heel wat te verduren. Haren, tandpasta en zeepresten zorgen in Rotterdam vaak voor verstoppingen.

Hoe pakt u het ontstoppen aan?

Maak eerst de zwanenhals goed schoon door deze los te halen en door te spoelen. Zit de verstopping dieper? Dan heeft u de hulp van een ontstoppingsdienst nodig. Een ontstoppingsdienst gebruikt een veer om de afvoer bij uw wastafel te ontstoppen.

Kosten riool ontstoppen

Wilt u uw riool laten ontstoppen en bent u benieuwd naar het kostenplaatje? Of wilt u weten wat een rioleringsbedrijf naast ontstoppen nog meer voor u doet? In de volgende prijstabel vindt u kosten van ontstoppen en andere rioolwerkzaamheden die u door een riooldienst laat uitvoeren.

Wat kost ontstoppen?

In de prijstabel ziet u dat het ontstoppen van het riool vanaf €100,- per uur kost. Moet het rioleringsbedrijf een rioolinspectie uitvoeren om de plek van de verstopping te vinden? Dat kost u gemiddeld vanaf €150,- en een rioollucht detectie kost u vanaf €140,-. In de volgende tabel vindt u meer gemiddelde prijzen van een ontstoppingsdienst.

Prijstabel: wat kost een ontstoppingsbedrijf?

Kosten ontstoppingsbedrijf Vanafprijzen* Prijs is afhankelijk van o.a.
Riool ontstoppen Vanaf €100,- per uur – Uurtarief of vaste prijs?
– Voorrijkosten
– Spoedklus?
Rioolinspectie (camera inspectie) Vanaf €150,- – Voorrijkosten
– Spoedklus?
Rioollucht detectie (rook inspectie) Vanaf €140,- – Voorrijkosten
– Spoedklus?
Riolering aanleggen (11 meter leiding. Inclusief arbeids- en materiaalkosten) Vanaf €900,- – Voorrijkosten
– Gebruikt materiaal
– Uurtarief
Riolering vervangen / rioolrenovatie (basis voor rijtjeswoning) Vanaf €1.000,- – Voorrijkosten
– Gebruikt materiaal
– Uurtarief
– Staat van riolering
Rioolreiniging Vanaf €150,- – Voorrijkosten
– Spoedklus?

* Let op: dit zijn vanafprijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Zoek niet langer naar een betaalbare ontstoppingsdienst.

Vraag een offerte aan van een rioleringsbedrijf met een scherpe prijs!

Gratis offerte

Hoe zit het met de verzekering?

Zit er een verstopping in uw gootsteen en bent u zelf eigenaar van uw woning? Dan worden in bijna alle gevallen de kosten voor het ontstoppen door uw verzekering betaald. Enkel wanneer u de verstopping zelf aantoonbaar had kunnen voorkomen, doen sommige verzekeraars moeilijk.

Bent u huurder van uw woning?

Dan bent u zelf aansprakelijk voor verstoppingen die u zelf veroorzaakt, zoals door het wegspoelen van frituurvet. De verhuurder betaalt de kosten voor ontstoppen als de verstopping door gebrekkig onderhoud veroorzaakt is.

rioolinspectie Rotterdam

Rioolinspectie, hoe werkt het?

Weet u niet precies wat er met uw riool aan de hand is, maar heeft u wel last van terugkerende problemen met uw riolering? Dan is het verstandig om een rioolinspectie uit te laten voeren door een ontstoppingsdienst. Een rioolservice gebruikt geavanceerde technieken om een beeld van de binnenkant van uw riolering te krijgen.

Met een putfoto of met behulp van een inspectiecamera maakt een ontstoppingsdienst beelden van uw riolering. Na de rioolinspectie krijgt u een uitgebreid verslag van de bevindingen.

De prijs van een rioolinspectie is gemiddeld vanaf €150,-.

Camera inspectie

Bij een rioolinspectie maakt een rioolservice meestal gebruik van een inspectiecamera. De camera rijdt door het riool en wordt door het rioleringsbedrijf bestuurd. De inspectiecamera maakt videobeelden van de binnenkant van het riool.

Tegelijkertijd meten sensoren het verhang van de riolering. Met de inspectiecamera krijgt de riooldienst een nauwkeurig beeld van de staat van uw riolering. Veroudering, mankementen en verstoppingen zijn op de videobeelden goed te zien. U krijg van de rioolservice een uitgebreid verslag van de bevindingen. De meeste reparaties voert de rioolservice direct uit.

Houd voor een inspectie met inspectiecamera rekening met een gemiddelde vanafprijs van €150,-.

Rioollucht in huis?

Ruikt u een vieze rioollucht in uw huis in Rotterdam? Rioolstank wordt veroorzaakt door rioolgassen, die in hoge concentraties zelfs giftig zijn. Vaak is er iets mis met de luchtterugslag of de ontluchting van het riool, maar het kan ook zijn dat de riolering versleten is. Dan ontstaan er kleine scheurtjes, waardoor de geur in uw woning komt.

Een rioleringsbedrijf gebruikt rookgas detectie om te ontdekken waar die kleine scheurtjes in de riolering zitten en controleert de rioolontluchter. Houd voor een rookgas detectie rekening met een gemiddelde vanafprijs van €140,-.

Last van rioolvliegjes?

Ziet u steeds meer kleine vliegjes in huis? Rioolvliegjes voeden zich met bacteriën en schimmels in rioolslib. Ze komen ongemerkt uw woning binnen en zijn dan moeilijk te bestrijden. Rioolvliegjes worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd. Omdat rioolvliegjes zich razendsnel voortplanten, moet u snel actie ondernemen.

Hoe bestrijdt een rioolservice rioolvliegjes?

Enkel het verwijderen van rioolslib zorgt voor een permanente verwijdering van de rioolvliegjes. Een rioleringsbedrijf maakt het riool schoon en zuigt het rioolslib eruit. Daarna verdwijnen de vliegjes binnen enkele dagen vanzelf.

riolering aanleggen Rotterdam

Riolering aanleggen bij nieuwbouw of renovatie

Is uw riolering in Rotterdam aan vernieuwing toe? Vaak zijn regelmatige verstoppingen of langdurige stankoverlast redenen om de riolering te laten vernieuwen. Bij een renovatie van woningen is ook vaak een uitbreiding van het riool nodig.

Bouwt u een woning in Rotterdam? Een rioleringsbedrijf regelt het aanleggen van het riool van begin tot eind voor u. De rioolservice zorgt zo voor het graafwerk en het benodigde hak- en breekwerk.

Het leggen van 11 meter riolering kost gemiddeld €900,-.

Riolering repareren of vervangen?

Verzakkingen, scheuren, gaten en plantenwortels zorgen ervoor dat uw riool kapot kan gaan. U begrijpt dat u bij een kapot riool zo snel mogelijk een riooldienst moet inschakelen voor een reparatie. Met een tijdige reparatie door een rioolservice voorkomt u verdere problemen en hoge kosten.

De riolering van uw woning heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Is uw riolering verouderd? Ook dan schakelt u het best een rioleringsbedrijf uit Rotterdam in.

Ga voor riolering vervangen in uw woning uit van gemiddelde kosten van €1.000,-.

rioolreiniging Rotterdam

Rioolreiniging voorkomt rioolproblemen

In Rotterdam worden rioolproblemen vaak veroorzaakt door slecht of achterstallig onderhoud. Met regelmatig rioolonderhoud voorkomt u problemen zoals verstoppingen en overmatig rioolslib. Een professioneel rioleringsbedrijf voert het onderhoud vakkundig voor u uit.

Wat houdt rioolonderhoud in?

Onderhoud van de riolering bestaat uit een rioolreiniging. Met een reiniging voorkomt u dat het riool door vervuiling langzaam dichtslibt. Een rioleringsbedrijf gebruikt speciale apparatuur voor een reiniging.

Een rioolreiniging door een rioolservice kost u gemiddeld vanaf €150,-.

Tips om zelf het riool of de afvoer te ontstoppen

Is uw riolering verstopt? Of zit er een blokkade in de afvoer bij uw spoelbak, doucheputje of wastafel? U kunt veelal met schoonmaken de riolering of afvoerleiding ontstoppen. Ook bij de afvoer bij uw vaatwasser of wasbak geldt dat goed schoonmaken goed helpt. Riool verstopt? Lees voor het zelf ontstoppen de volgende tips:

 • Maak de sifon los en maak deze goed schoon.
 • Gebruik soda om de afvoerleiding door te spoelen.
 • Gebruik nooit een chemisch ontstoppingsmiddel, deze zijn gevaarlijk en agressief.
 • Probeer de blokkade met een plopper los te krijgen.
 • Schakel bij ernstige rioolverstoppingen een professioneel rioleringsbedrijf in.

Recent aangevraagde offertes

Verstopte wc ontstoppen - Leiden
Oude riolering vervangen bij renovatieproject - Alblasserdam
Rioolreiniging ter preventie van rioolproblemen - Barendrecht
Nieuwe riolering aanleggen bij nieuwbouwwoning - Bergschenhoek
Camera inspectie van het riool - Brielle
Verstopping in afvoer van vaatwasser oplossen - Delft
Ontstoppen van verstopte gootsteen - Gouda
Oplossen van rioollucht in huis - Katwijk
Rioolvliegjes verwijderen en probleem aanpakken - Leerdam
Spoedklus. Verstopping in de badkamer oplossen - Lisse

ontstoppingsbedrijf inschakelen Rotterdam

Ontstoppingsbedrijf Rotterdam inschakelen? Gratis offerte!

Wilt u een rioleringsbedrijf inschakelen voor het ontstoppen van de afvoer bij uw afwasmachine? Of wilt u weten wat een rioolinspectie of een reiniging uw precies gaan kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan bij een ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam.

Wilt u gebruikmaken van de spoedservice?

Bel dan naar 088 444 7691 voor direct contact met een ontstoppingsbedrijf uit uw regio. Met deze spoedservice staat er binnen korte tijd een rioleringsbedrijf bij u op de stoep om uw riool te ontstoppen!

Bel vrijblijvend 088 444 7691